Friday, May 7, 2010

UYam's Spaghetti

(BHG -( A)  KUAH)
2 ulas bawang putih (cincang)
2 biji bawang besar (potong dadu)
2 biji tomato (potong dadu)
1 biji capsicum (potong dadu)
1 mangkuk carrot parut
2 sudu besar cili kisar (nk pedas + lg)
1/2 botol spaghetti sos (teman guna brand Kimball)
Daging cincang (Ramly)
Additional :-
Sausage (potong nipis)
(BHG B)
1 peket Spaghetti (teman guna San Remo Angelhair)
Cara2 memasak:-
(Bhg A)
1. Tumiskan bawang putih sampai harum dan masukkan cili kisar biarkan garing
2. Masukkan bawang besar dan tomato biarkan layu kemudian masukkan daging cincang masak sampai kering air daging
3. Masukkan sausage, carrot dan capsicum dan perasakan secukup rasa jika kuah pekat sangat tambahkan sedikit air.
(Bhg B)
1. Masukkan air kedalam periuk campurkan dengan sedikit minyak panaskan keatas dapur
2. Apabila air mendidih masukkan spaghetti rebus sampai lembut kemudian toskan
3. Bolehlah dihidang dengan kuah


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails